De politie van Knesselare heeft, na intens speurwerk, een bende jonge vleesdieven in de kraag gegrepen. De dieven stalen maandenlang voor verschillende miljoenen aan vlees bij de firma De Keyser in Ursel. De jongeren hadden het vooral gemunt op de verse beenhespen. Toen het bedrijf opmerkte dat regelmatig dure beenhespen verdwenen, plaatste de politie een val.

De dieven hapten meteen toe. De politie kon al achterhalen dat de dieven minstens 187 beenhespen en tientallen andere kilo's vlees buitmaakten. Het was al een hele tijd dat in de vleeswarenfabriek De Keyser, Rozestraat 27 in Ursel, beenhespen werden ontvreemd. Die werden ingetrokken van de firma Ter Beke in Waarschoot. De laatste weken gebeurden de diefstallen meermaals per week. De directie besloot dan ook om de politie in te schakelen. Na onderzoek plaatste de politie van Knesselare een lokval.

Een jongeman uit Waarschoot is de spilfiguur in de hele miljoenendiefstal. Hij was aan de slag bij een schoonmaakbedrijf, dat geregeld bij de firma De Keyser reinigingswerken uitvoerde. Dat gebeurde vooral 's avonds na 19 uur. Naar gelang het werk moesten de arbeiders werken tot middernacht. Daarvan maakten ze ook gebruik om geregeld wat vlees mee te nemen. Via de broer van de verdachte en nog enkele familieleden werd het gestolen vlees verkocht. De handel liep zo goed dat de dief zelfs op bestelling ging werken.


Bekentenissen
Uiteindelijk slaagde de politie erin de man te identificeren. Aanvankelijk werd hij opgepakt maar later weer vrijgelaten. Nog een viertal andere personen worden verdacht van heling van gestolen goederen. Van de vijf verdachten hebben er al drie bekentenissen afgelegd. ,,Wij kunnen u bevestigen dat de zaak in handen is van de politie.'', licht Chris Francois van de firma De Keyser toe. Hij nam in april, samen met Jo Bauwens, de teugels in handen van de vleeswarenfabriek.

Uit het onderzoek blijkt alvast dat de dieven voor miljoenen franken vlees buit maakten. Behalve de diefstal van allerlei vleessoorten, is al bewezen dat 187 dure beenhespen werden ontvreemd. Het onderzoek loopt nog volop. Bij de firma De Keyser werd een listing gevraagd van alles wat er de voorbije maanden weg is. Het is niet uitgesloten dat de dader nog meer diefstallen op zijn geweten heeft. Nu al werd een schadebestek van 2 miljoen frank opgemaakt. Maar vermoedelijk ligt de waarde van de buit een stuk hoger. (VACAS)