De christelijke overheidsvakbond CCOD dreigt met nieuwe acties als er op de Clementinalaan op korte termijn geen betere doorstroming komt voor bussen van De Lijn. ,,De oplossing die het stadsbestuur ons heeft beloofd, blijft maar uit'', klaagt Peter Wieme van de CCOD.

Op de Clementinalaan raken bussen van De Lijn die in de richting van het Sint-Pietersstation rijden, vaak klem ter hoogte van de fietsenstalling.

,,De doorgang is er te smal'', zegt Peter Wieme. ,,Daarbij komt dat studenten hun fiets soms half op de rijweg achterlaten. Om de doorgang breder te maken, geldt er een parkeerverbod. Automobilisten trekken er zich evenwel niets van aan. Als er geen geparkeerde auto's staan, is er altijd wel een vrachtrijder die zijn camion aan het lossen of laden is. Het stadsbestuur heeft ons beloofd de strook af te boorden met betonblokken zodat er niet meer kan worden geparkeerd. Waar blijven de blokken? Als dat nog lang duurt komen er acties.''

Om druk op de ketel te zetten, stuurde de CCOD gisteren een open brief naar burgemeester Frank Beke en schepen van Mobiliteit Karin Temmerman. Op het kabinet van Temmerman zei een woordvoerder dat het plaatsen van blokken de bevoegdheid is van schepen van Openbare Werken Geert Versnick.

,,Binnen de cel mobiliteit was in juni beslist om blokken te plaatsen'', luidt het op het kabinet van Geert Versnick. ,,Volgens de planning worden die volgende week geplaatst, maar we zullen proberen om het werkje nog deze week klaar te hebben''. (KN)