De eerste symbolische steen voor de nieuwe praktijklokalen voor de afdeling slagerij en traiteur van het Koninklijk Technisch Atheneum (KTA) is de voorbode van een nieuwe school. Die zal een afspiegeling zijn van een modern vleesverwerkend bedrijf, dat aan de huidige strikte reglementering voldoet.

,,De nieuwe school zal aan de Europese top staan inzake voedselveiligheid en hygiëne. De nieuwbouw kost 120 miljoen frank. Het is een pilootproject voor Vlaanderen. Ook het KTA van Hasselt en het KTA Aalst krijgen in de toekomst een nieuwe infrastructuur. De 212 leerlingen van de slagerijschool nemen eind volgend jaar hun intrek in de nieuwe gebouwen aan de Kaaskerkestraat'', aldus Peter Steenhaut, voorzitter van het Gemeenschapsonderwijs.

Het KTA is een voortrekker van samenwerking en overleg tussen de beroepsopleidingen en de industrie. Dit bereidt grondig de instap van de leerlingen voor naar het bedrijfsleven. Het trio Pol Viaene, André Verbrigghe en Robert Syoen gaat vaak in op extra avond- en weekendopdrachten. Zo verzorgen zij samen met de leerlingen slagerij en traiteur recepties en banketten bij diverse culturele manifestaties, op ministriële kabinetten en ontvangsten van bekende Vlamingen. Vorig weekeinde verzorgde Robert Syoen met zijn leerlingen een koud buffet voor de 450 medewerkers, muzikanten en artiesten van het concert Ten Vrede van het IJzerbedevaartcomité. (KRV)