Ook vanuit de Bristol Karaoke vertrekt een bus supporters naar Bergen. ,,Vorige week hebben we hier de supportersclub ,,de Peter Deldaelevrienden'' boven de doopvont gehouden. Na één week schreven zich al 72 supporters in om de trip naar Bergen mee te maken'', zegt uitbater Martin Vervaeke.

Volgens hem is er in de brigandsgemeente ruimte genoeg voor meer dan één supportersclub. ,,Bij andere clubs is dit ook het geval. Bovendien is het niet de bedoeling elkaar concurrentie aan te doen. We willen op die manier van het voetbal nog een groter feest maken.''

De supporters kozen unaniem om Peter Deldaele als naam voor hun supportersclub te kiezen. ,,Een prima keuze. Hij is de beste keeper'', vindt Martin Vervaeke. Hij voelt dat de spanning al duidelijk in de lucht hangt. ,,De klanten zijn er constant mee bezig. Ook de karaoke blijft open vanavond. Een feest zal er sowieso komen'', verzekert de uitbater.


1-2
Erwin Opsomer oefende al wat met zijn grote trom. Ook zijn uitrusting in de rood-gele kleuren is piekfijn in orde. ,,Ik speelde zelf nog bij de jeugd van Ingelmunster. Bij de scholieren was dat'', verklaart Erwin zijn voorliefde voor KSVI. ,,In mijn jeugdjaren kreeg ik zelfs nog training van Martin.''

Ook Martin volgt Ingelmunster al jarenlang. ,,Van toen ze nog in derde provinciale speelden. Ik hield toen de kantine open. Het verste dat ik me herinner is dat ik als klein 'manneke' aan de hand van mijn buurman mee naar het voetbal trok'', mijmert Martin.

Beiden laten zich even verleiden tot een pronostiek. Alletwee gokken ze op een 1-2 eindstand. ,,Ik heb zo het gevoel dat Dominik Rosseel voor de ontknoping gaat zorgen'', besluit Martin Vervaeke.(FM)