De Deinse Bouwmaatschappij zal de komende jaren het aantal sociale huurwoningen opdrijven van 350 naar 500. In Petegem en Astene zal de bouwmaatschappij voor het eerst zonnepanelen gebruiken voor het verwarmen van water. Ook in Vinkt, Nevele, Merendree, Latem en Zulte worden projecten opgestart. Voorzitter Robert Docquier en directeur Gino Van Den Heede lichten de bouwplannen toe.

,,De nood aan sociale woningen is groot. We hebben momenteel een wachtlijst van 350 kandidaat-huurders. Om de meest dringende nood te lenigen, hebben we een groot aantal nieuwe projecten op stapel staan.''

In de komende maanden start de Deinse Bouwmaatschappij met de bouw van 19 woningen in de Stijn Streuvelslaan in Petegem en 17 huurwoningen in de Baarsstraat in Astene. Twee moderne projecten. De woningen zijn perfect toegankelijk voor gehandicapten: de deuren en doorgangen zijn extra breed, de slaapkamers liggen gelijkvloers, enz. De woningen zijn als koppelbouw uitgewerkt. Opvallend is de kleurrijke inplanting in de site. Per woning zullen immers twee verschillende kleuren van gevelsteen worden gebruikt. Voorzitter Docquier: ,,Door het gebruik van meerdere kleuren doorbreken we het saaie karakter dat sommige sociale woonwijken van weleer typeerde.''

In de Baarsstraat in Astene verrijzen 17 huurwoningen van moderne snit. Opvallend is dat zowel in Petegem als in Astene voor het eerst een aantal woningen worden uitgerust met zonnepanelen om het water te verwarmen.

In de Poelstraat in Petegem , dicht bij het station, trekt de Deinse Bouwmaatschappij binnenkort vijf sociale appartementen op. Ze komen op de plaats waar vroeger het RVA-gebouw en aanpalend een kleine woning stonden. Naast de vijf appartementen komen er achteraan het pand ook vijf garages. Het gebouw wordt drie hoog.

In de Sint-Pieterslaan in Vinkt trekt de Deinse Bouwmaatschappij in de komende maanden twee koopwoningen, twee huurwoningen voor 'uitgebloeide ' gezinnen en één huurstudio op.

In Zulte komt er binnenkort in de Vlasstraat een nieuwbouwproject met zeven appartementen, waarvan twee aangepast voor gehandicapten, twee woningen en negen bijhorende garages. In de site op de hoek van Hammeken en Veldestraat in Merendree zal vermoedelijk op het einde van dit jaar een nieuwbouwproject verrijzen waarin 17 appartementen, 7 autobergplaatsen en een ruimte voor naschoolse gemeentelijke kinderopvang. Twee appartementen zijn bestemd voor gehandicapten.