De Lokerse stadsontvanger Hugo Vermaere blijft preventief geschorst. De gemeenteraad besliste in maart tot die schorsing omdat er vermoed werd dat de man gesjoemeld had. Ondertussen startte het parket van Dendermonde een onderzoek.

De stadsontvanger zou begin maart 9.000 euro van een rekening van de stad gehaald hebben. De man zou ook 2.000 euro aan parkeergeld naar zijn eigen rekening versluisd hebben. ,,Er zijn aanwijzingen dat er iets fout gebeurd is. Daarom namen we als schepencollege de beslissing om de ontvanger preventief te schorsen'', zegt burgemeester Filip Anthuenis. Zijn taak als stadsontvanger wordt nu waargenomen door het hoofd van de stedelijke financiële dienst Liliane Vermeiren.

Procureur Christiaan Dufour van Dendermonde bevestigt wel dat er na een klacht van het Lokerse stadsbestuur een onderzoek werd gestart. Meer details of verdere commentaar wil Dufour niet geven om het onderzoek zo discreet mogelijk te kunnen voeren.

Burgemeester Anthuenis benadrukt wel dat er nog niets bewezen is. ,,De preventieve schorsing is een ordemaatregel. Daarmee wordt niet gezegd of iemand een fout heeft begaan of niet. Wij kunnen als stadsbestuur niet oordelen over schuld en onschuld. Het is aan het gerecht om dat uit te maken.''

,,De stadsontvanger blijft preventief geschorst zolang het onderzoek loopt'', zegt Antheunis. ,,We zullen zien of we nog andere maatregelen moeten nemen nadat het onderzoek is afgelopen. Op dit moment is er zeker geen sprake van om de ontvanger te ontslaan.'' (GD)