De Dendermondse correctionele rechtbank veroordeelde een 42-jarige man uit Aalst tot twee jaar voorwaardelijk, een boete van 991,57 euro en een verlies van zijn burgerrechten voor een periode van vijf jaar. Dit wegens misbruik van een meisje van zestien jaar uit Tienen, op 7 december vorig jaar in Aalst.

De man leerde zijn slachtoffer kennen via een chatsessie op het internet. Hij stelde zich voor als ,,Willis, een knappe kleurling van 22 jaar''. Ze besloten elkaar te ontmoeten, tot de fictieve figuur ,,Willis'' plots overleed aan een hartaanval. De Aalstenaar stelde het meisje voor hem te ontmoeten. Dan kon hij foto's en kleren van zijn ,,vriend Willis'' tonen. Hij lokte haar naar zijn woning. Daar werd ze aangerand.

Voorzitter Freddy Troch tilde zwaar aan de feiten: ,,Beklaagde maakte zonder scrupules gebruik van listen en verzonnen verhalen om een zestienjarig meisje naar zijn appartement in Aalst te lokken.'' Nog volgens voorzitter Troch bracht de Aalstenaar zijn slachtoffer emotioneel uit haar evenwicht, om gemakkelijker te kunnen toeslaan. (PDC)