De politie van de zone Assenede-Evergem start vanaf woensdag 1 mei met een project dat bij de inwoners van de Evergemse woonkern Rieme het onveiligheidsgevoel in het verkeer moet verkleinen. Na een preventieve actie treedt de politie repressief op.

,,De Riemenaars klagen al lang over de verkeersoverlast die vooral vrachtwagens in hun woonkern veroorzaken. Het onveiligheidsgevoel wordt nog versterkt door de weggebruikers die de snelheidsbeperkingen niet respecteren. Wegens de geplande werken aan het knooppunt van de R4-west en N9 (expresweg Antwerpen-Knokke) zal het centrum van Rieme in de nabije toekomst nog meer verkeer moeten slikken'', verwacht politiezonechef Willy Lanssens.

Met een project wil hij de verkeersveiligheid in Rieme vergroten, het zwaar verkeer in die woonkern beperken en het vrachtvervoer er ook veiliger maken. ,,Een folder, een affiche, andere communicatievormen met de bevolking ondersteunen de preventieve actie. We zullen ook patrouilles uitvoeren en met een snelheidsinformatiesysteem (sis) de weggebruikers waarschuwen voor overtredingen. Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de lokale basisschool zullen de bestuurders van de gecontroleerde voertuigen aanspreken om ze aan te zetten de snelheidsbeperkingen te respecteren'', legt Lanssens uit.

In een tweede fase zal de politie van de zone Assenede-Evergem repressief optreden. ,,We zullen de weggebruikers onmiddellijk confronteren met hun overtreding. Aan de controle van de vrachtwagens zullen ook de douane en specialisten inzake goederentransport meewerken. De actie loopt tot eind juni'', aldus nog de zonechef.