De rechter in Hasselt heeft het kortgeding behandeld tussen de Russische pianist Alexander Warenberg uit Hamont-Achel en zijn ex-vrouw Constance Scheers, die in Nederland woont. Via het kortgeding moest duidelijk worden aan wie de drie kinderen zouden worden toevertrouwd.

Ondertussen is er een uitspraak van de rechtbank in Den Haag, die de kinderen tijdelijk voor drie maanden aan vader Warenberg toewees. Het geding in Hasselt is dus zonder voorwerp geworden, zodat zowel de moeder, als het parket zich terugtrekken.

De verwikkelingen over het hoederecht van Philippe (8), Constance (10) en Tim (12) kenden een hoogtepunt met de ontvoering van de twee jongste kinderen op 18 september 2003 in Hamont-Achel. De moeder had de ontvoering gepland en daarvoor een Nederlands kindhuntersbureau ingeschakeld. Het parket van Hasselt heeft de uitlevering gevraagd van de bedrijfsleider van het kidhuntersbureau, die onder voorwaarden is vrijgelaten.

Op 31 oktober kwam er dan de uitspraak van de rechter in Den Haag. Meester Raf Nouwkens, raadsman van Warenberg: ,,De drie kinderen zijn tijdelijk voor drie maanden aan de vader toevertrouwd. De moeder heeft om de veertien dagen gedurende de weekends het omgangsrecht. Er is ook een bemiddelaar aangesteld om de relatie tussen de ouders te onderzoeken. Een kinderpsycholoog gaat de relatie met de kinderen na. Op 30 januari 2004 volgt er een evaluatie. Hopelijk zijn dan ook de verslagen binnen van bemiddelaar en psycholoog. Mogelijk kunnen dan de kinderen definitief toevertrouwd worden aan de vader.''

Over twee weken doet de kortgedingrechter een uitspraak. ,,Mijn cliënt is uiterst tevreden met de huidige regeling. Wij brengen de kinderen in de weekends tot bij de moeder in Nederland en we halen ze ook weer af. De kinderen zijn in Hamont-Achel dolgelukkig. Ze hebben uitstekende relaties met de buren en op school, want voor de scheiding van hun ouders woonden ze al een drietal jaren in Hamont-Achel,'' vertelt meester Nouwkens.