,,Het is voor ons ondraaglijk dat we niet weten wat er precies is gebeurd.'' Een paar dagen nadat zijn zoon Bart in Nieuwenrode werd doodgereden door een automobilist die vluchtmisdrijf pleegde, overheersen verdriet en onbegrip bij vader Willy Kerremans. Tientallen vrienden van de 17-jarige jongen, die vandaag wordt gecremeerd, keken donderdagavond samen naar dia's en foto's van hun onfortuinlijke kameraad.

Bart Kerremans (17) uit Meise werd afgelopen zondagochtend aangereden in de Molenstraat in Nieuwenrode, deelgemeente van Kapelle-op-den-Bos. Bart overleefde de klap niet, de bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Donderdagavond werd op de gemeenteraden van Meise en Kapelle-op-den-Bos een minuut stilte gehouden.

Bart Kerremans is de kleinzoon van ex-burgemeester Frans Kerremans die Meise bestuurde van 1988 tot 1994. Donderdagavond vond ten huize Kerremans in de Papenboskant in Meise een herdenking plaats voor Bart. Tientallen med-studenten en vrienden van Bart kwamen er naartoe.


Lid van metal band en scoutsgroep
Bart Kerremans was lid van de metal band Mama Roach en van scoutsgroep De Vlasbloem uit Nieuwenrode. Hij liep school in het Sint-Lucasinstituut in Brussel. ,,We zijn allemaal diep bedroefd om Bart. Deze instuif is een manier om ons verdriet te verwerken'', vertelt vader Willy Kerremans.


Dia's en foto's bekeken
,,We hebben dia's en foto's van Bart bekeken en samen herinneringen opgehaald. Het is voor ons ondraaglijk dat we niet weten wat er precies is gebeurd. Daarom vraag ik aan de bestuurder van de wagen om zich kenbaar te maken.''

Ook ex-burgemeester Frans Kerremans, grootvader van Bart, is zoals de hele familie overmand door verdriet. ,,Ik ga elk jaar een herdenkings-instuif houden. We mogen Bart niet vergeten'', aldus Frans.

Gisteren riep ook burgemeester Leo Peeters van Kapelle-op-den-Bos op om aanwezig te zijn op de herdenking van Bart. Om 13

uur werden er in de Molenstraat in deelgemeente Nieuwenrode, op de plaats van het ongeval, bloemen neergelegd door de gemeenteraadsleden van Kapelle-op-den-Bos. Burgemeester Leo Peeters deed donderdagavond ook al een oproep aan de persoon die met het vluchtvoertuig reed, om zich aan te geven.

De begrafenisplechtigheid van Bart Kerremans vandaag, zaterdag, plaats om 10 uur in de parochiekerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans in Westrode, Meise. Om 15 uur wordt de asurn bijgezet in het columbarium op de begraafplaats.