Christel Vandenbroeke, haar moeder Nicole Borremans en de twee kinderen Katleen en Kevin schrokken zich een hoedje toen gisterenmiddag bij een simpel bezoekje aan het Halse stadhuis plots een heuse cameraploeg, een aantal journalisten en op de koop toe ook nog het Halse schepencollege hen vrolijk in de foyer stond op te wachten. ,,Proficiat mevrouw, u bent onze 200.000ste klant in dit gebouw'', zo schudde burgemeester Dirk Pieters de verbaasde dame hartelijk de hand.

Hierop werd de overdonderde familie nogmaals overdonderd met een ruiker bloemen, een kleine versie van het Vaantjesboer-standbeeld en een boek over Halle. Gelukkig was er dan nog schuimwijn en fruitsap om even van de verrassing en de emotie te bekomen.

,,En zeggen dat ik eigenlijk toevallig het stadhuis binnenstapte voor een plaspauze voor één van de kinderen. Ik had niet eens iets speciaals nodig'', stond Christel er stilletjes bij te glunderen. Haar eerlijkheid ontlokte enkel gegniffel.

,,Maar dat neemt niet weg dat ik hier wel regelmatig over de vloer kom'', voegde de bewoonster van de Hendrik Consciencestraat er nog aan toe. ,,Ik ben zeer tevreden over de service in het stadhuis. De mensen zijn hier vriendelijk. Vooral de nieuwe automatische toegangsdeuren die onlangs werden geplaatst, vind ik een verbetering. Gedaan met het gevecht tussen de deur en de kinderkoets''.


Niet toevallig
Stadssecretaris Guido Van Belle aanhoorde dit commentaar maar al te graag want uitgerekend deze week liep in het stadhuis de Week van de Klant. Dat de 200.000ste klant sinds de ingebruikname van het stadhuis aan het Oudstrijdersplein zich uitgerekend in deze week aanbood, was wel niet helemaal toevallig. ,,Het klopt wel ongeveer'', gaf burgemeester Dirk Pieters nog mee. ,,Uit berekeningen van de stadsdiensten blijken er gemiddeld 20.000 mensen per jaar over de vloer te komen. Voor iedere Hallenaar, van jong tot oud, betekent dit een bezoekje gemiddeld om het anderhalf jaar''.