Het Mechelse stadsbestuur gaat de wildgroei aan wegwijzers in de binnenstad aanpakken. Een 'globaal bewegwijzeringsplan' moet het aantal borden tot een minimum beperken. Op de invalswegen naar de stad komen dan weer nieuwe welkomstborden.

De wegwijzers naar allerhande openbare gebouwen en bezienswaardigheden tieren momenteel zo welig dat ze op sommige plaatsen in de binnenstad het straatbeeld grondig verstoren. Om paal en perk te stellen aan die overdaad worden voortaan nog enkel 'attracties' aangeduid die beschikken over eigen parkeerplaatsen. Alle andere borden verdwijnen.

Buiten de binnenstad komen er hier en daar nieuwe borden bij. Zo zal de weg naar de sportcentra _ sporthallen Winketkaai en IHAM, het zwembad Geerdegemvaart en het sportcentrum Leest _ voortaan aangeduid worden met wegwijzers voorzien van een passend sporticoon. Ook de sportvelden van alle voetbalclubs die minimaal een provinciale basisploeg hebben, krijgen een wegwijzer.

,,Bijkomend wordt een aantal inconsequenties weggewerkt'', zegt schepen van Mobiliteit René Blavier (VLD). ,,Ik denk bij voorbeeld aan de E19. Daar staat een bruin welkomstbord voor wie Mechelen binnenrijdt vanuit Antwerpen, niet voor wie komt van Brussel.''

Blavier wil voortaan welkomstborden op alle grote invalswegen naar de stad, naar analogie met andere steden zoals Lier of Brussel. Op de borden komen een welkomstboodschap en een icoon dat representatief is voor Mechelen, bij voorbeeld de Sint-Romboutstoren.