In een nieuwbouw op de terreinen van de voormalige legerkazerne Majoor Blairon is vrijdag een gloednieuw kinderdagverblijf geopend. Het is Familiehulp die De Speelboom zal uitbaten. Er is plaats voor 42 kinderen en een 8-tal personeelsleden.

De oude legersite Blairon, met de vier gerenoveerde gebouwen, herbergt al tal van bedrijfjes en instellingen. Later verhuizen ook de stedelijke administratie, een deel van de politierecherche en twee hogescholen naar de Steenweg op Gierle.

De nv Blairon, die het hele complex beheert, voorzag in haar plannen ook in de bouw van een kinderdagverblijf. Familiehulp kreeg van Kind en Gezin de erkenning om het dagverblijf open te houden.

,,De nv Blairon mocht die uitbating niet zelf doen, omdat het een naamloze vennootschap is'', verduidelijkt directeur Dirk Van Laethem van Familiehulp. ,,In Oostende nam Familiehulp al een soortgelijk initiatief. Hier in De Speelboom in Turnhout hebben we 42 opvangplaatsen. We zitten in de opstartfase. Begin november kwamen de eerste 25 kinderen, begin januari trekken we het aantal plaatsen op tot

32. Zo hopen we in maart op volle toeren te kunnen draaien.''

De nieuwbouw voldoet aan alle moderne behoeften en beantwoordt volledig aan de groeiende noden voor de dagopvang van kleinere kinderen in het Turnhoutse. Momenteel zijn er één sociaal verpleegkundig coördinator en vier kinderverzorgsters bij De Speelboom in dienst. Dat wordt later opgetrokken naar acht personeelsleden.