Het hotel Melinda in Oostende neemt binnenkort een nieuwe vleugel met zeven kamers in gebruik, waarvan er twee zijn uitgerust met alle noodzakelijke voorzieningen voor rolstoelgebruikers. Een zogenaamd alarmkoord dat de hele badkamer bestrijkt is daarbij een van de duurste snufjes.

Op 12 december komt Vlaams minister van Toerisme Renaat Landuyt in Oostende de rolstoeltoegankelijke kamers in hotel Melinda officieel openen.

,,Er zijn uiteraard nog collega's die dergelijke kamers hebben, maar wij zijn het eerste hotel aan de kust dat zijn verblijfsruimtes voor gasten met een handicap volledig ingericht heeft conform de voorschriften van Toerisme Vlaanderen'', verduidelijkt Michel Friederichs, eigenaar van hotel Melinda.

Hij haalt meteen een lijvig knelpuntenrapport én het investeringsplan boven. ,,Wij zijn er twee jaar mee bezig geweest, maar het resultaat mag gezien worden. In onze nieuwe vleugel met zeven kamers zijn er twee uitgerust met alle voorzieningen die nodig zijn om rolstoelgebruikers een aangenaam, comfortabel en veilig verblijf te garanderen. Eén van de duurste snufjes daarbij is een zogenaamd alarmkoord, dat de hele badkamer bestrijkt'', aldus de hoteleigenaar.

,,Het totale kostenplaatje bedraagt 200.000 euro en daarin komt Toerisme Vlaanderen tegemoet met een maximumpremie van 56.485 euro. Hoewel die kamers al van voor de zomer in gebruik zijn, heb ik die premie nog altijd niet gekregen. Misschien brengt de minister straks wel de cheque mee'', lacht Michel Friederichs.

In hotel Melinda werd inmiddels ook de wijnbar-brasserie gerenoveerd en ook daar zorgde men voor aanpassingen die rolstoelgebruikers moeten toelaten zonder problemen te genieten van een verkwikkend drankje. Twee jaar geleden al liet Friederichs aan de ingang van het hotel speciaal voor hen een hellend vlak aanleggen, waarmee toen een investering van 25.000 euro gepaard ging.