Animo, de jongerenbeweging van SP.A, verdeelde gisternamiddag aan de voorkant van het station in Brugge een symbolische Railrunner. Met deze pas zouden jongeren dwars door België kunnen sporen voor één tarief. Of er ooit een echte Railrunner komt, hangt af van de NMBS, en daar zijn er die niet afkerig staan tegenover het idee, zo luidt het.

,,In navolging van de Buzzy Pazz voor bus en tram, wil Animo de Railrunner voor de trein introduceren: een jongerenpas die op ieder mogelijk tijdstip en voor alle trajecten kan worden gebruikt, en die aan een goedkoop tarief voor een bepaalde duur - 3, 6 of 12 maanden - kan worden verkregen door alle jongeren onder de 26'', verduidelijkt voorzitter Bregt Depreeuw van Animo Brugge.

,,Er bestaan nu wel allerhande reisformules voor jongeren die treinen, maar met beperkingen. Zo mag b.v. de Go Pass tijdens de werkweek pas na 9.01 uur gebruikt worden. Voor studenten is dat een probleem, zeker tijdens de examenperiode, want dan dreigen ze te laat te komen. Daarom pleiten we voor één jongerenpas voor de trein'', aldus nog Depreeuw.