De gemeenteraad van Moorslede zette het licht op groen voor de bouw van een nieuw ontmoetingscentrum in Slypskapelle. Hiervoor gaat de oude jongensschool, die al jaren dienst doet als ontmoetingsplaats, onder de sloophamer. Het hele project zal zo'n 500.000 euro kosten.

Het Slypse verenigingsleven vraagt al jaren naar een nieuw ontmoetingscentrum. Na de bouw van een gloednieuw cultuurcentrum in Moorslede gaat de gemeente nu op de verzuchtingen van de Slypsenaars in.

Tot nu konden Slypse vereningen terecht in de oude jongensschool, waar in de jaren '80 een klein zaaltje en wat sanitair bijgebouwd werd. Maar dat voldoet al lang niet meer aan de behoeften. Daarom gaat de oude jongensschool in de Strobomestraat tegen de vlakte.

De afbraakwerken zijn nog niet beginnen. ,,Maar dat zal niet lang meer duren'', belooft schepen Denis Vantomme. ,,Hopelijk dit jaar nog, want we willen eind volgend jaar met het project klaar zijn.''

Eens de sloop achter de rug, wordt gestart met de bouw van het nieuwe OC. Dat zal een polyvalente zaal van twintig bij twaalf meter bevatten. Die zaal zal plaats bieden aan 250 toeschouwers. Er komt ook een demonteer podium, waardoor de zaal in kleinere ruimtes kan opgedeeld worden.


Jeugdwerking Flapuit
Flapuit, de jeugdwerking van Slypskapelle, krijgt er als enige vereniging een eigen lokaal toegewezen. Zij konden ook nergens elders terecht in de gemeente. Daarnaast komt er heel wat bergingsruimte, waar elke vereniging zijn eigen hoekje krijgt. Ten slotte voorziet het project ook in een keukenruimte, met een mobiele keukeninstallatie en koelkast.

Voor de afbraakwerken en de ruwbouw trekt de gemeente bijna 280.000 euro uit. Daar zal zeker nog 200.000 euro bijkomen voor de inrichting van het OC. De gemeente zal het project met eigen middelen realiseren.