Drie Roemeense dieven die verantwoordelijk zijn voor minstens 6 diefstallen in sportwinkels werden door de Hasseltse strafrechter bij verstek veroordeeld tot 6 en 8 maanden celstraf.

De aanstooktster van het trio was een 53-jarige vrouw zonder woon- of verblijfplaats in België. In haar eentje stal ze op 15 juni van vorig jaar vijf trainingspakken, vier T-shirts, een short en een pull uit een sportwinkel in Hasselt. Amper vier dagen later sloeg ze in dezelfde winkel opnieuw haar slag en ging ze er vandoor met 11 trainingspakken.

Bij vier diefstallen in dezelfde periode kreeg ze assistentie van een 19-jarig meisje en een 29-jarige jongeman uit het Brusselse, maar ook afkomstig uit Roemenië. Ze hadden het daarbij telkens gemunt op sportschoenen en -kledij van bekende merken als Nike, Fila en Adidas.

De feiten kwamen aan het licht toen agenten in augustus in de wagen van het drietal de gestolen goederen aantroffen. Ook werden ze na een confrontatie met de verkopers van de diverse winkels als daders herkend. (MBR)