De nieuwe Dilbeekse bijenstand in Natuurreservaat de Wolfsputten kreeg op de Dag van het Park, zijn eerste bezoekers. De stand is een samenwerking tussen het gemeentebestuur en de Vlaams-Brabantse imkervereniging.

,,De imkerverenigingen hebben subsidies van Europa en de Vlaamse regering gekregen om er educatieve bijenstands mee te bouwen'', vertelt de Vlaams-Brabantse imkervoorzitter Robert Vanden Berghe. ,,We willen dat schoolkinderen hier komen zodat wij hen de wereld van de bijen kunnen leren kennen. Die bijenwereld is op zich al fascinerend en zet bovendien een stap naar de wereld van de natuur''.

Dilbeek krijgt waarschijnlijk binnen veertien dagen zijn bijen. ,,Er komen acht kasten en in elke kast huist één bijenvolk. In de zomer kan één volk wel 50.000 bijen tellen, dat betekent dus 400.000 in totaal in deze stand. Rondom gaan we bijvriendelijke struiken planten en we hopen om van de weide hiernaast een boomgaard te kunnen maken'', zegt Vanden Berghe. Met een beetje geluk kunnen we de eerste Dilbeekse honing verwachten eind juli.

Burgemeester Stefaan Plateau is erg gelukkig met de komst van de bijen. Hij is zelf imker geweest en heeft nog steeds twee volken in zijn achtertuin. ,,Ik eet alle dagen honing en wens voor u hetzelfde'', zei tegen de bezoekers. (LVD)