Voor sfeerbeelden aan het thuisfront en voor de matchen van de Rode Duivels op het WK voetbal gaat de VRT in zee met Theater Boechout Vooruit. Eerder maakte Karel Vingerhoets al bekend dat alle wedstrijden op groot scherm te beleven zijn in zaal Kalifornia, de thuisbasis van het theater. Daar komen nu de live tv-uitzendingen bij.

Voetballiefhebbers kunnen zich de volgende weken naar Boechout reppen, wanneer ze de sfeer van de WK-voetbalmatchen live willen meemaken. In Theater Boechout Vooruit worden de matchen op twee grote schermen vertoond, waarvan één in de foyer en een ander in de theaterzaal staat opgesteld. ,,We moeten zo'n 300 á 400 mensen plaats kunnen bieden,'' gelooft Karel Vingerhoets, de ,,artistieke conciërge van het Boechoutse theaterzaaltje. Jan Leyers en Gène Bervoets werden reeds aangezocht om commentaar te geven en gasten te interviewen tijdens en na afloop van de matchen van de Belgen.

Vermits de VRT gebonden is aan commerciële uitzendrechten en de daaraan gekoppelde aspecten inzake reclame, lag het vinden van een geschikte locatie niet voor de hand. Het Boechoutse theater blijkt aan die gestelde eisen wel te voldoen.

De drie matchen van de voorronde waarin de Rode Duivels aan de aftrap verschijnen, worden zeker rechtstreeks vanuit de gaststudio in Boechout gevolgd; zolang de Belgen in het tornooi blijven, slaat de VRT zijn tenten op in zaal Kalifornia aan het Sint-Bavoplein. Voor het publiek is de toegang gratis: mensen kunnen er een half uur voor aanvang van de (eerste) wedstrijd in.

Zo kan je dinsdag 4 juni eerst de confrontatie China-Costa Rica meepikken, alvorens onze Duivels het opnemen tegen Japan. Momenteel worden naast Jan Leyers en Gène Bervoets tal van andere BV's of Bekende Voetbal-Vlamingen gecontacteerd om de matchen -al dan niet met kennis van zaken- te becommentariëren. Natuurlijk mogen Japanse, Tunesische en Russische delegaties niet ontbreken. Karel Vingerhoets -en met hem heel België- hoopt dat de camera's tot eind juni in Boechout kunnen blijven draaien. (KCL)