Zeven jongeren uit het Roeselaarse met als bekende kopstukken Albert D.B. en zijn broer Hendrik D.B. liepen voor de correctionele rechtbank straffen op voor een lange reeks inbraken en diefstallen die ze enkele jaren geleden pleegden.

Ze braken meestal in in horecazaken, o.a. Bistro Botanique en The Palace in Roeselare. De bendeleider Albert D.B. kreeg een effectieve straf van één jaar.

Zeven jongeren, de meesten drugsverslaafden, zorgden midden 1999 in Roeselare voor een plaag van inbraken. Albert D.B. die gekend staat uit heel wat drugsdossiers was de organisator. Hij werd in Gent al veroordeeld voor feiten in dezelfde periode maar de Kortrijkse rechter vond dat die straf niet zwaar genoeg was en sprak één jaar effectief uit.

Zijn broer Hendrik D.B. kreeg drie maanden effectief. De man verscheen niet tijdens de zittingen omdat hij opgenomen is in een drugsafkickcentrum.

Huguette F. die in 1999 in Roeselare woonde maar naar Kortemark verhuisde kreeg een straf van drie maanden met uitstel. Ze verleende de jongeren onderdak. Ze ontdekte echter hun drugsverslaving en alles liep uit de hand. Heel wat gestolen voorwerpen werden in haar woning gevonden. De rest van de bendeleden waren eigenlijk maar meelopers. Ze kregen een straf van drie maanden met uitstel.

De exploitant van Bistro Botanique, de curatoren van een intussen failliet bedrijf, zakenman Stefaan Ceuterinck, Norbert Bostoen en Johan Bertrem zijn de benadeelden. Bij de laatste werden sigarettenautomaten leeg gehaald. Alle diefstallen werden gepleegd in een poging om geld te verzamelen voor hun drugs.