De Blauwe Poort op Sint-Pieters stond maandagavond op zijn kop. Bij de 31-jarige Kristof Van Den Bruaene, die er onder elektronisch toezicht staat en het pand waar hij onderdak geniet enkel mag verlaten om te gaan werken, sloegen de stoppen door.

De man verbrijzelde een ruit en stormde bloedend als een rund naar beneden, waar hij de bewoner met een keukenmes aanviel. Deze kon hem ontwapenen, waarna de politie hem meenam naar het AZ Sint-Jan. Dat verliep niet bepaald rimpelloos, want Van Den Bruaene zag nog kans om twee verpleegkundigen en een agent te bijten.

Het West-Vlaamse hof van assisen veroordeelde Van Den Bruaene in 1992 tot twintig jaar celstraf voor een roofmoord die hij samen met een kompaan op een 57-jarige man in De Lane in Brugge had gepleegd. Hij werd later onder voorwaarden vrijgelaten, maar zijn elektrisch toezicht is nu ingetrokken.

Van Den Bruaene is intussen ook weer in de gevangenis opgesloten. Medebewoners van het pand in de Blauwe Poort waar Van Den Bruaene verbleef, wilden gisteren geen commentaar geven. (CG)