Aan de Rozenlaan in Temse donderde gisternamiddag omstreeks halfvijf een ladderlift, zoals die door verhuizers wordt gebruikt, naar beneden. Drie auto's en het dak van een huis raakten beschadigd.

De ladderlift, eigendom van een verhuisfirma, stond voor onderhoud bij Garage Centrum - Euro Top Concept aan de Rozenlaan. ,,Bij het testen van de ladderlift kwam er plots een hevige windstoot. Die bracht de lift uit balans waardoor ze viel'', zegt zaakvoerder Stephane Van Laere. De ladderlift heeft een maximale hoogte van 33 meter maar op het ogenblik dat ze omver viel, stond ze nog niet voor de helft open.


Op dak
Tijdens de val raakte de ladderlift drie auto's en belandde ze op het dak van een huis aan de overkant van de straat. Al bij al een behoorlijke ravage. ,,Het grootste geluk is dat er geem mensen in de buurt waren. Niemand raakte gewond, er is alleen materiële schade en dat is werk voor de verzekering'', zegt Van Laere.

Van de drie beschadigde auto's waren er twee van klanten van Centrum Garage, de andere auto stond in de straat geparkeerd. De zwaarste schade was er aan het dak van Martha De Bock die aan de overkant van de straat woont. De ladderlift donderde op het dak en beschadigde behoorlijk wat pannen.

,,Ik zat hier beneden in huis en zag het gevaarte vallen'', vertelt Martha De Bock. ,,Veel lawaai maakte het niet. Volgens de brandweer is de schade beperkt tot het dak en de zolder. De mannen van de brandweer zijn al volop bezig om het dak voorlopig te herstellen.''

De brandweermannen slepen de ladderlift in stukken en maakten het dak van Martha De Bock weer winddicht. De Rozenlaan werd een tijd voor het verkeer gesloten.