Deinze is sedert maandag een Fietsersbond rijker. In de kelder van de bibliotheek stelden de initiatiefnemers Mieke Roelens en Dirk Stroobandt, in aanwezigheid van een aantal fietsliefhebbers en Rudy De Vos als afgevaardigde van de Fietsersbond Waregem, het project voor.

De nieuwe Deinse Fietsersbond sluit zich aan bij de nationale bond en ijvert voor een veiliger en fietsvriendelijker verkeer in Deinze. Dirk Stroobandt en Raf Van Lerberghe: ,,Rijden met de fiets is niet altijd even gemakkelijk. Als zwakke weggebruiker word je vaak geconfronteerd met hindernissen, ontoereikende verkeersinfrastructuur of de vervelende mentaliteit van andere weggebruikers. Met zijn allen kunnen we het fietsen in Deinze een stuk aangenamer maken. We willen wel vertrekken vanuit de ervaring van de fietsers zelf. We zijn blij dat jong en oud op de stichtingsvergadering zijn komen opdagen. Een kleine groep waarvan ieder lid een aantal verzuchtingen heeft. Tegen de volgende bijeenkomst proberen we alvast enkele 'zwakke' punten voor fietsers op te tekenen.''

Dat zal niet moeilijk zijn, want enkelen onder hen zijn veel met de fiets onderweg. Daaronder Roger Van Vynckt en zijn echtgenote, die zich fit houden door dagelijks met de tandem een rit te maken. Dat fietsbewustzijn zagen we ook bij een vrouwelijke fietster die dagelijks vanuit Bachte naar het station rijdt en terug, bij één van de vele duizenden studenten die zich dagelijks met de fiets naar school begeven en nog andere Deinzenaren. (JDV)

  • Info: Mieke Roelens, Veldstraat 41 in 9800 Deinze, telefoon 09-380.48.10.