De werken aan de Staatsbaan in Zulte vorderen goed. ,,We hebben goede hoop dat ze binnen de geplande termijn, november 2003, klaar zullen zijn'', zegt ontwerper Bruno Cornuyl. De middenstanders kregen gisteren uitleg over de planning voor de komende weken.

De werken voor de herinrichting van de N43 zijn enkele maanden geleden gestart. Het gaat zowel om het vernieuwen van de riolering als het veiliger en gezelliger maken van de omgeving.

,,De komende weken weken werken we aan de riolering tussen de Waalstraat en de Zaubeekstraat. Het stuk vanaf de gemeentegrens tot de Zaubeekstraat zou tegen eind oktober afgewerkt moeten zijn. Pas dan kunnen we opnieuw verkeer toelaten op dat traject en de omleidingen aanpassen. Lokaal verkeer zal eerder mogelijk zijn'', zegt Bruno Cornuyl.

Voor Martin Van Eeckhaute van Budgetwagens langs de Staatsbaan mogen de werken gerust wat vlugger verlopen. ,,Bijna twee jaar werken op een dergelijke verbindingsweg tussen Gent en Kortrijk is nefast voor de middenstand. Als verkoper van tweedehandswagens leef ik echt van passanten en die blijven weg. Als bij anderen de verkoop met een derde verminderd is, dan heb ik nog een derde over van mijn verkoop.''


Verloren rijden
Hij begrijpt ook niet waarom men het verkeer in Olsene niet via Oeselgem naar Zulte leidt. ,,In Oeselgem willen ze niet dat we onze verkeersproblemen op hen afwentelen. Ze willen hun tonnagebeperking in het centrum niet opheffen'', zegt de lokale politie. Volgens Van Eeckhaute is dat nochtans een vlotte verbinding naar Zulte en moet men niet omrijden langs allerlei woonstraten in Zulte. ,,Nu stuurt men mensen die via de E17 komen naar de afrit in Waregem. Maar wie zijn weg niet kent, rijdt gewoon verloren. Het is slecht aangeduid'', zegt Van Eeckhaute.

Op dinsdag 25 juni om 11$ uur vindt in de Gaston Martenszaal een nieuwe infovergadering plaats. Van de voorbije vergadering wordt tegen eind deze week een verslag gemaakt dat alle inwoners in hun bus krijgen. (RVH)