Op oudejaar krijgen de fuifnummers in het Meetjesland de vernieuwde dancing Kokorico in Zomergem voor het eerst te zien. De zaak wordt uitgebreid tot een complex met drie zalen. Toch zal de buurt geen hinder ondervinden van de uitbreiding. Uw krant mocht nu al een kijkje gaan nemen in de nieuwe danstempel.

Twee jaar bouwwerken en één jaar strijd om de nodige vergunningen binnen te krijgen. Dat ging vooraf aan de première die op oudejaar gepland staat.

,,De vertrouwde discotheek werd volledig verbouwd, maar blijft dance draaien'', zegt zaakvoerder Roger Kerremans. ,,Maar we hebben ook voor twee nieuwe zalen gezorgd. In de bovenzaal zal vooral trance gedraaid worden. In een derde en iets kleinere zaal kiezen we voor R&B en ambiancemuziek in de stijl van Abba. We mikken in de toekomst op een kleine 1.500 feestvierders per avond. Die kunnen zich verspreiden in de drie zalen die met elkaar verbonden zijn, maar toch elk een eigen muziekstijl hebben en een eigen sfeer uitstralen.''

Om de extra bezoekers op te vangen werd de parking al een deel vergroot. Extra last moet de buurt volgens de zaakvoerder niet verwachten.

,,Kokorico bestaat ondertussen acht jaar en heeft nog geen echte problemen gehad met de buren. En als er al eens een probleem is, dan lossen we dat altijd zo snel mogelijk op. Bij schade betalen wij zonder veel discussie. We willen onze discotheek ook nooit helemaal volstampen. Onze gasten komen om zich te amuseren en niet om het gevoel te hebben dat ze in een legbatterij staan.''

Roger Kerremans tekende destijds ook voor de inrichting van de befaamde Zillion. Ook de vernieuwde Kokorico is voor op z'n tijd. De nieuwe lichthemel van de centrale discotheek werkt op 24 servo-motoren en acht hydro-cylinders. Het systeem is nog maar weinig gezien in Europa. In de dansvloer zit een lift verwerkt. In de zaal worden ook aquariums geplaatst waar danseressen in kunnen zwemmen. ,,We moeten inderdaad steeds verder gaan om de jongeren te verrassen'', klinkt het nog.

  • Meer info op www.kokorico.be
  • U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

    Lees gratis ›

    Geen betaalgegevens nodig