Het Opwijkse carnavalcomitéDe Gatspoëters rekent op charmezanger Paul Severs om de ambiance in de sporthal ten top te drijven tijdens de prinsverkiezing in de sporthal op 19 januari.

Een waardige opvolger van Eddy Wally en Luc Steeno. De strijd gaat tussen Koning Dirksken en challenger Bassie.

Als Dirksken wint, wordt hij keizer. Hij mag de titel zes jaar lang dragen. Tijdens zijn legislatuur kan niemand anders keizer worden, hoogstens kandidaat-keizer. Op het einde van zijn bestuursperiode wordt tijdens een bijzondere verkiezing uitgemaakt wie de nieuwe keizer wordt. Als er geen kandidaat-keizers zijn, wordt de legislatuur van de regerende keizer met drie jaar verlengd. Tegenspeler Bassie wordt hoe dan ook de nieuwe prins carnaval. Als hij wint, stelt hij het keizerschap van zijn opponent met minstens een jaar uit.

Inmiddels is het carnavalcomité met een sticker-actie begonnen met één jaar gratis brood en één jaar gratis friet als inzet. De zelfklevers kosten 1,24 euro (50 frank). Als een Gatspoëter je sticker opmerkt, vermeldt hij dat in het huis-aan-huisblad. Een telefoontje ter bevestiging geeft je een kans op een van de prijzen. (EGO)