Het dossier van jeugdclub De Villa in Kraainem wordt - uiteindelijk - van onder het stof gehaald. De lang verwachte werken aan de buitenkant van het gebouw zouden starten in 2002. Toch blijft de jeugdclub, met een delegatie aanwezig waren op de gemeenteraad, met tal van vragen zitten.

Lucien Verheyden (K2000) meent dat dringende herstellingen niet kunnen uitblijven. ,,Het dak en de dakgoten zijn snel aan vervanging toe. De mensen van de jeugdclub hebben enkele jaren geleden binnenin al serieuze herstellingen uitgevoerd. Het wordt tijd dat de gemeente hen tegemoet komt met de beloofde verfraaiing van de buitenkant.'' Schepen Van Biesen (K2000) antwoordde dat in 2002 alles afgewerkt wordt. ,,Begin dit jaar is een architect aangesteld. Zijn dossier is af en wordt op 17 januari 2002 voorgesteld.''

De delegatie van de jeugdclub fronste de wenkbrauwen en bleef met veel vragen zitten. De jongeren horen dit al jaren. David Demey, conciërge van de jeugdclub: ,,Als je weet dat er in het dossier van de jeugdclub ook de renovatie van de Franstalige jeugdclub en het commissariaat zit, stellen wij ons de vraag hoe de koek zal verdeeld worden. Waarom zijn wij niet op de hoogte gebracht dat er een architect werd aangesteld? Waarom mochten wij niet weten wanneer hij langs kwam?'' Vertegenwoordigers van de jeugdclub beloofden aandachtige toeschouwers te zijn bij de voorstelling van het dossier op 17 januari. (LTK)