De huurwoning van de familie Ceuppens-Delplace aan het Strijtemplein in Roosdaal is gisterenmorgen gedeeltelijk uitgebrand.

Op de bovenverdieping is de slaapkamer vernield. Een deel van het dak ging in de vlammen op. Beneden zit alles onder de rook- en waterschade.

,,Om half vijf werd ik gewekt door brandgeur'', vertelt een aangeslagen Erik Ceuppens. ,,Er hing rook aan het plafond in de living. Ik nam mijn portefeuille en gsm. Mijn vrouw Anita graaide nog haar handtas en enkele kledingstukken mee. We hadden nog net de tijd om de twee honden en de kat buiten te laten. Zo snel nam de brand uitbreiding. Ik heb geen idee hoe de brand is ontstaan.''

Volgens Erik Ceuppens was de brandweer snel ter plaatse. Dat kon niet verhinderen dat de bovenverdieping in de vlammen opging. ,,Daar hadden we slechts een slaapruimte. Onze slaapkamer is benden. Maar beneden is momenteel niets meer bruikbaar door de rook- en waterschade.''

Het paar woont bijna drie jaar aan het Strijtemplein. ,,We hebben voorlopig geen onderkomen. De burgemeester is vanochtend langs geweest. De gemeente zoekt een noodwoning.'' Het wordt een moeilijk eindejaar voor Erik en Anita. ,,Een mens stelt zich de deze periode heel anders voor'', besluit Erik. (JHG)