De nasleep van het jaarlijkse bal van de burgemeester zorgde voor deining op de Londerzeelse gemeenteraad. Pal-oppositiewoordvoerder Bert Carleer trok van leer tegen de dagenlange onbeschikbaarheid van de gemeentelijke sporthal en had veel kritiek op de onrechtstreekse kosten van het bal.

,,Sportverenigingen moesten zowel voor als na het bal een reeks wedstrijden afgelasten,'' wist Carleer. ,,Paraffine op de dansvloer maakte de sportvloer spekglad, met valpartijen en kwetsuren tot gevolg. Daarna moest dagenlang worden gepoetst.''

,,Deze ,uitschuiver' getuigt van weinig respect voor de gemeentelijke sportinfrastructuur en de gebruikers ervan. Bovendien werden door de inzet van gemeentelijk materiaal en -personeel heel wat onrechtstreekse, niet te controleren kosten gemaakt,'' vervolgde Carleer.

Volgens hem heeft Londerzeel nood aan een podiumzaal die ook kan worden gebruikt voor sociaal-culturele evenementen als een seniorenfeest, een kattententoonstelling of een bal.

Burgemeester De Borger verontschuldigde zich voor het - door hem gevraagde - gebruik van paraffine op de vloer. ,,Maar de inzet van gemeentepersoneel gebeurde alleen bij de voorbereiding en de opruiming van het bal,'' aldus de burgemeester.

,,Dat gebeurt ook bij andere feestelijkheden, zoals jaarmarkten of feesten van oudercomités, gemeentelijke scholen of de brandweer. De aangerichte schade is verzekerd via het bal-comité en de boekhouding van het bal verschijnt in het gemeentelijk informatieblad. Door te stellen dat de gemeentelijke infrastructuur niet meer mag worden gebruikt voor dergelijke feesten, wordt het kind met het badwater weggegooid,'' besloot De Borger.

Andere verenigingen zullen geen feesten meer kunnen organiseren en de caritatieve verenigingen die een deel krijgen van de opbrengst van het burgemeesterbal, zullen het moeten stellen zonder die extra-inkomsten, besloot hij. (STL)