De door nachtelijke lawaaihinder getroffen gemeenten uit het noordwesten van Vlaams-Brabant zijn volgens Roger Heyvaert (VLD), burgemeester van Meise, geen voorstander van een verbod op nachtvluchten vanop Zaventem.

,,Een verbod op nachtvluchten zou Zaventem lamleggen en bij het koeriersbedrijf DHL veel mensen werkloos maken. Wij willen in de eerste plaats een spreiding van nachtvluchten zodat deze regio niet alles alleen moet verwerken en in de tweede plaats een nachtelijk vliegverbod voor de lawaaierige Boeings'', aldus Heyvaert die de afgelopen tijd twee vergaderingen van de getroffen gemeentebesturen in Meise voorzat.

Na afloop van de vergadering maandag tussen de burgemeesters van Grimbergen, Meise, Machelen, Opwijk, Ternat en Vilvoorde en vertegenwoordigers van Wemmel, Merchtem en Asse, werd een ,,periode van diepe nachtrust'' geëist tijdens welke geen vluchten toegelaten zijn.

,,Zulks moet wel haalbaar zijn voor DHL. Je kan het effect ook bereiken via een spreiding zodat we 's nachts niet langer om de 10 minuten een vliegtuig over ons heen krijgen zoals thans het geval is en het geld dat de overheid thans wil besteden aan isolatiemaatregelen uit te trekken voor een snelle omschakeling op minder luidruchtige toestellen'', aldus Heyvaert. (JHW, belga)