Arbeiders hebben woensdagmiddag een menselijk skelet ontdekt in metrostation Kunst-Wet. De vondst gebeurde tijdens renovatiewerken.

Volgens de eerste bevindingen van het onderzoek zou het lijk op het einde van de jaren zestig opgeborgen zijn tussen twee muren. Als deze versie wordt bevestigd, zijn de feiten verjaard.

De MIVB voert werkzaamheden uit in Kunst-Wet, het kruispunt van de twee belangrijkste lijnen van de hoofdstad. Tijdens de werken werd met een pneumatische slaghamer een skelet blootgelegd in een holte tussen twee muren. Het gebinte draagt de vloer van de toiletten. Op enkele tientallen meter van de plaats passeren dagelijks duizenden metrogebruikers en pendelaars.

Het skelet, gehuld in flarden kleding, werd er waarschijnlijk verborgen tussen april 1968, datum waarop de meeste werken in het station beëindigd waren, en december 1969, datum dat het station werd ingehuldigd. Sindsdien zijn op de bewuste plaats geen werken meer uitgevoerd.

Het gerecht sluit een ongeval uit. Het lijk werd opzettelijk in de holte geplaatst, stelt het Brusselse parket. Een onderzoek moet de identiteit van het slachtoffer bepalen. Onderzoekers zullen ook de archieven napluizen, op zoek naar vermiste personen op het einde van de jaren '60. (belga)