De tweede editie van de actie 'Met Belgerinkel naar de Winkel' is een succes. De Mechelaars fietsten samen zowat 88.236 kilometer bij elkaar. Méér dan twee keer de wereld rond en een stijging van 29 procent tegenover de editie van vorig jaar.

'Met Belgerinkel naar de Winkel' werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de stad Mechelen en het Centrummanagement. De actie liep van 22 augustus tot 22 oktober. Wie in die periode naar één van de 247 deelnemende winkels fietste, kreeg een stempel op zijn of haar spaarkaart.

Ook de handelscomités van Muizen, Heffen en Tervuursesteenweg namen dit jaar aan de actie deel. Bovendien leverde ook een bezoek per fiets aan één van de 26 deelnemende stadsdiensten een stempel op.

De organisatoren ontvingen 2.451 volle fietskaarten. Die zijn samen goed voor 29.412 fietsritjes. Gerekend aan een gemiddelde afstand van drie kilometer per rit, hebben de Mechelaars 88.236 kilometer bij elkaar gefietst. Ter vergelijking: vorig jaar werden 1.898 volle spaarkaarten geteld en 22.776 ritjes.

,,Dat betekent een groei van 29 procent'', zegt centrummanager Chris De Mey. ,,Dus zeker een impuls om de actie volgend jaar te herhalen. We gaan nu reeds op zoek naar sponsors zodat we het prijzenpakket nog kunnen uitbreiden.''

Uit de deelnemende fietsers trokken de organisatoren elf winnaars. In de prijzenkast stonden twee damesfietsen, een fietskar, vijf fietsarrangementen ter waarde van 125 euro, een fietszak en een fietsslot. (SCS)