De rechtbank van Koophandel in Veurne heeft gistermorgen het recyclagebedrijf voor plastics TVD Plasics in de Melanedreef in Houthulst failliet verklaard. De bestuurders van het bedrijf legden zelf de boeken neer. Vijftien arbeiders en twee bedienden komen op straat te staan.

Het kringloopbedrijf werd vijf jaar geleden in Houthulst opgericht door Michel Vandevelde. Het werd naar hem MVD genoemd. Het werd meteen één van de eerste bedrijven die zich op de nieuwe Houthulstse bedrijvenzone vestigde. De nv hield zich bezig met alle niet-gereglementeerde activiteiten met betrekking tot de recyclage van alle soorten goederen zoals plastics en alle andere kunststoffen, evenals rubber, hout, glas en zo meer.

Ruim een jaar terug trok Michel Vandevelde zich uit de zaak terug. De zakenman bleef nog wel minderheidsaandeelhouder. Zijn zoon kwam recent om bij een dodelijk arbeidsongeval in het bedrijf, dat ondertussen overgenomen en omgedoopt was tot TVD (van Tack-Vandevelde).

Niettegenstaande de bloeiende afvalverwerkende sector kon de directie de koordjes niet meer samenknopen. Vijftien arbeiders en twee bedienden komen op straat te staan.

Curator Karel Versteele was gisteren de hele dag in het bedrijf aanwezig. Omdat het bedrijf vergund is tot 2018 en recent nog toetrad tot Vali-Pack, is de kans groot dat een overnemer wordt genomen. De schuldeisers moeten uiterlijk op 18 december hun vorderingen indienen. (YNG)