De slachtoffers van het dramatische ongeval in Namibië worden tegen vrijdag weer in ons land verwacht. Een ziekenhuisvliegtuig van Swiss Air is gisteren vanop de luchthaven van Zürich (Zwitserland) vertrokken naar Nairobi. Het heeft vier artsen aan boord en kan de vier overlevende slachtoffers vervoeren. Het is ingelegd door reisverzekeraar Eurocross.

Of de slachtoffers teruggevlogen kunnen worden, hangt van hun toestand af. Carol Cornelis (32), echtgenote van de overleden arts Frederic De Winter (31), en Bert Coene (32) liggen nog zwaar gewond op de dienst intensieve zorgen van het Katholiek Ziekenhuis van Windhoek. Hun toestand is nog niet zeer stabiel. Volgens de plaatselijke krant The Namibian zou Carol Cornelis ook hersenletsel hebben opgelopen. De kinderen van Bert Coene, Pepijn (2,5) en Ruth (1,5), zijn aan de beterhand maar zijn zwaar getraumatiseerd. Hun moeder, Michelle De Clerck, liet het leven bij het ongeval.

De families verwachten dat ook de overledenen met een apart vliegtuig tegen het eind van de week naar België terugkeren.


Inhaalmanoeuvre
Ook bokser Harry Simon is aan de beterhand. Hij ligt in een ziekenhuis in Kaapstad. Zijn familie schermt hem van de pers af. Volgens de politierapporten botste zijn voertuig, een ML 500 Mercedes, op de alleterreinwagen van de Vlaamse toeristen toen hij tegen zeer hoge snelheid een andere wagen aan het inhalen was, op een plek waar dat niet mag. De Vlamingen waren op het kruispunt aan het voorsorteren en bevonden zich op een paar honderd meter van hun hotel in Langstrand.

De bloedstalen van Simon en zijn medepassagier bevinden zich nog altijd in het politiekantoor van Walvisbaai omdat in Windhoek de machine die ze moet ontleden, stuk is. (MCa)