Alheembouw geeft een beloning van 2.500 euro voor nuttige informatie over een markante diefstal in Waregem. Op een bouwwerf langs de Brabantstraat verdwenen 65 Cometal-bekistingspanelen van het bouwbedrijf uit Oostnieuwkerke. De waarde van de buit bedraagt bijna 31.500 euro. ,,Gelijk wie kan zeggen waar de gestolen panelen staan of kan aanduiden, heeft recht op de beloning'', stelt zaakvoerder Johan Heemeryck.

Voor heftruckleverancier Thermote-Vanhalst uit Gullegem bouwt Alheembouw een nieuwe vestiging in Waregem, Brabantstraat 15. De bouwwerf kreeg al zes keren dieven over de vloer. Alheembouw werd er twee keren bestolen in ruim één maand. Tijdens het tweede weekeinde van oktober verdwenen 19 Cometal-bekistingspanelen voor betonwerken. Op 25 november gingen de dieven aan de haal met niet minder dan 46 panelen. ,,Diefstallen op bouwwerven zijn een plaag'', zucht Alheembouw-zaakvoerder Johan Heemeryck. ,,Meestal verdwijnt allerhande klein materiaal. In dit geval spreken wij over iets totaal anders. Zo'n gestolen bekistingspaneel weegt algauw 80 kg. De grootte van de gestolen exemplaren varieert tot drie vierkante meters.''

,,De panelen lagen tot ruim twee meters gestapeld op de bouwwerf. Men heeft de panelen daadwerkelijk moeten opladen, manueel of met een kraan, en weggehaald op minstens een lichte vrachtwagen. Het is niet duidelijk wanneer de dubbele diefstal plaats had, overdag of 's nachts. Wij hebben het al meegemaakt dat dieven overdag gebruik maken van de drukte op een bouwwerf om te proberen hun slag te slaan.'' De laatste diefstal van 46 panelen werd gistermorgen ontdekt. De werklui arriveerden op de bouwwerf en mankeerden het materiaal. ,,De facturen van een dag werkverlet en de huur van andere panelen komen bovenop de waarde van de buit van bijna 31.500 euro'', gaat Johan Heemeryck verder.


Kenletters
,,De maat is vol. Wij hebben vertrouwen in het politioneel speurwerk. Maar wij willen bewust ons steentje bijdragen om de buit te helpen terugvinden. Wij geven daarom een beloning van 2.500 euro aan gelijk wie onze gestolen panelen kan aanduiden of zeggen waar de panelen staan. Wie kan iets doen met zo'n buit? Die vraag doet vermoeden dat de dubbele diefstal gebeurde door of voor beroepsmensen , voor eigen gebruik of de commercie in tweedehandspanelen. Wij hebben ook reeds de fabrikant en verdelers van Cometal-bekistingspanelen in ons land over de dubbele diefstal ingelicht en hen gevraagd uit te kijken als onze gestolen panelen in het circuit opduiken.''

In de gestolen panelen van Alheembouw staan de kenletters AH en een nummer gegraveerd in het aluminium van de zijkanten. (HWR)

  • Alheembouw, Roeselarestraat 209 (051-22.15.86) in Oostnieuwkerke.