Woensdagochtend om 8 uur hield de Civiele Bescherming een actie voor meer loon en meer personeel. De actie zorgde voor nogal wat opschudding in de buurt van het bedrijf Recticel in de Damstraat van Wetteren.

In het bedrijf gingen de sirenes oorverdovend tekeer. De omwonenden werden verzocht deuren en ramen te sluiten. Enkele omwonenden maakten zich zorgen in de mening dat er zich een ongeval had voorgedaan in het Seveso-bedrijf Recticel. Seveso-bedrijven zijn bedrijven waarin gevaarlijke stoffen worden opgeslagen of verwerkt. De politie werd erbij geroepen.

De politie was allerminst opgezet met de actie. Ze ging op zoek naar de verantwoordelijken van de actie en nam verklaringen op. Mogelijk krijgt het idee van de Civiele Bescherming nog een gerechtelijk staartje. Zonechef Germain Vercruysse: ,,Er werd proces-verbaal opgemaakt. Voor dit incident hebben we ons schooltoezicht moeten opofferen. Minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne heeft alvast gezegd dat hij maatregelen neemt om herhaling te voorkomen.''

In de loop van de voormiddag liet provinciegouverneur Herman Balthazar weten dat hij zich, als verantwoordelijke voor de veiligheid in Oost-Vlaanderen, distantieert van de manier waarop de actie werd gevoerd.