Andermans gedachten lezen is een eeuwenoude wens die psychostuntman Jan Bardi met een laser in vervulling doet gaan. Dat beweert hij althans. Zelfs de Koreaanse televisie kwam naar Laser Aesthetic in Hasselt dat de hightech apparatuur leverde om te weten te komen wat zich in het hoofd van Pfaff en Sergio afspeelt.

Bij het binnenkomen onthaalde een medisch team de genodigden van wie ze de bloeddruk maten. De persmensen onder hen kregen ,,wegens hun betrouwbaarheid'' ook een papiertje met een aantal vragen. Enige verwarring volgde, want dat papiertje werd dan weer vervangen door een ander. Niet van aard om het vertrouwen te doen groeien.

Om de suspens op te drijven verkondigde Bardi tot vervelens toe dat aanwezigen met epilepsie of een pacemaker niet aan de apparatuur mochten. De uitverkorenen moesten zelfs een document ondertekenen dat de organisatoren vrijstelde van elke verantwoordelijkheid bij een accident. Anderzijds kwam de verzekering dat de hightech van Laser-Aesthetic, een leidend bedrijf in hairlase en lipostyling , totaal ongevaarlijk is. Bij het inscannen van de geestestoestand konden de betrokkenen hooguit een lichte irritatie van hun hoofdhuid gewaar worden.

Nadat onze fotagrafe publiekelijk verzekerd had niet in een complot met Jan bardi te zitten, duidde haar onschuldige hand Patriek als eerste proefkonijn aan. Bardi, ook met enkele draden verbonden aan de dieptescanner, las de eerste woorden die de man aan het papier had toevertrouwd: Op een winderige dag . Het moest wel morgen zijn, maar voor het overige zat de ziener juist.

Zo verging het ook nummer twee Sonja. Bardi geraakte wel in de knoei toen ze zich op de functie in plaats van de naam van een figuur op haar briefje concentreerde. Ook bij Ivan was zijn parcours niet feilloos. Aan hem was gevraagd de politicus te noemen die hij een haarimplantatie toewenste. Ivan schreef op zijn eerste briefje Rik Daems, op het tweede Jean-Luc Dehaene. Verbonden aan de dieptescan met meer dan één lasers concentreerde hij zich ook op de figuur Dehaene, beweerde hij naderhand. Toch noemde Bardi de naam Daems. Hoe kon dat nu?


Sergio
Het was aan Sergio om zijn favoriete haarsnit uit een reeks van zestien te halen. Met zijn charisma moest hij de aanwezigen zodanig imponeren dat ze, vertrekkend van hun keuze maar na een aantal parcours-aanduidingen van Bardi, bij dezelfde keuze uit zestien terecht kwamen. Een klassiekere stunt die ook lukte.

Pfaff was intussen verdwenen en wat de verkenning van de vermoede hersengebieden onder de schedel van Jean-Marie betreft, bleven het nieuwsgierige publiek op zijn honger.