Een aantal grote projecten moet de Seefhoek een broodnodige injectie geven. We zetten de opvallendste op een rijtje.

  • De stadsbibliotheek verhuist in 2004 van de Lange Nieuwstraat naar het Permekegebouw op het De Coninckplein. Bouwvakkers zijn druk in de weer om de voormalige garage om te toveren tot een leestempel. De stad investeert 25 miljoen euro, of een miljard oude franken, in de bibliotheek. Ze hoopt dat de lezers de buurt van het De Coninckplein doen heropleven.
  • Het De Coninckplein kreeg recent een grondige facelift maar kampt nog steeds met een negatieve reputatie.
  • Op de hoek van de Dambruggestraat, Lange Winkelhaakstraat en Offerandestraat moesten de meisjes van plezier wijken voor het Designcenter De Winkelhaak . Jonge ontwerpers kunnen er kantoorruimte huren, er zijn geregeld exposities en in de designshop kan het grote publiek spullen kopen. De stad hoopt dat De Winkelhaak ook andere designzaken naar de verkommerde Dambruggestraat en Offerandestraat lokt.
  • Het bedrijvencentrum NOA opereert al zeven jaar vanuit de Sint-Elisabethstraat. Startende bedrijfjes kunnen kantoorruimte huren, het bedrijvencentrum zelf zorgt voor hun administratie. Wanneer de bedrijven NOA ontgroeien, zoeken de medewerkers van het centrum mee naar een nieuwe locatie in de buurt. Dat lukt niet altijd maar er zijn toch een flink aantal voorbeelden van zaken die zich in de Seefhoek vestigen en op hun beurt werkgelegenheid creëren in de wijk.