Alle Antwerpse meerderheidspartijen ondertekenden begin dit jaar een zogenaamd Marshallplan voor de Seefhoek. Na de Tweede Wereldoorlog zorgde zo'n plan voor de wederopbouw van het zwaar geteisterde West-Europa. Ook de Seefhoek heeft nood aan zo'n revival .

SP.A, VLD, CD&V en Agalev engageerden zich om de wijk met meer dan twintig projecten uit het slop te halen. De bewonersgroep De Bilzen, die de overeenkomst mee ondertekende, wil tot het einde van het jaar wachten om een evaluatie te maken van de projecten. De eerste resultaten zijn zichtbaar en de bewoners laten zich voorzichtig positief uit.

,,De actie 2060 van afvalschepen Erwin Pairon (Agalev) tegen het sluikstorten is een schot in de roos'', vindt Charles Van Dyck van De Bilzen. Zeshonderd mensen werden op heterdaad betrapt. Het stiekem gedumpte afval daalde van 180 naar 80 ton. ,,Dat is nog altijd te veel. De actie moet onverminderd doorgaan.''

De tippelprostitutie werd hard aangepakt. Ook in de strijd tegen huisjesmelkers en verkrotting boekt de stad vooruitgang. ,,Er is echter nog een lange weg te gaan. De aandacht mag geen moment verslappen'', waarschuwt De Bilzen.