De succesvolle zwemclub Izegemse Krekelzwemmers (IKZ) vonden ex-topzwemster Brigitte Becue bereid hun club te trainen. ,,Sinds ze gestopt is met topsport bleef ik haar met vragen bestoken om onze club te komen trainen'', zegt voorzitter Jan Dierickx-Visschers van de Krekelzwemmers. Bedoeling is dat Becue vooral de competitiezwemmers onderricht geeft en ook hoofdtrainer van de club Davy Grymonprez nuttige wenken meegeeft.


Kritiek
Brigitte Becue is gemotiveerd om training te geven omdat het naar haar zeggen triestig gesteld is met de topzwemsport in ons land. ,,Geen enkele zwemmer haalt momenteel de limiet om deel te nemen aan een WK of aan de Olympische Spelen'', verduidelijkt ze. Haar functie als trainer ziet ze louter als een hobby. ,,Naast mijn dagtaak wil ik 's avonds training geven. Naast Izegem ga ik ook een club in Sint-Martens-Latem trainen. Ik kies bewust een club die wat verder ligt, om niemand tegen elkaar op te zetten.''

Jan Dierickx-Visschers vindt dit een positieve zaak. ,,Zwemmers kunnen vanop lokaal niveau onmogelijk alleen de top bereiken. Daarvoor moeten de clubs gaan samenwerken. Met Brigitte Becue hebben we iemand die de weg naar de top kent. Zij is voor ons de link naar de topsport.''

Voorlopig moet IKZ in het zwembad van Harelbeke trainen, het zwembad van Izegem is nog steeds gesloten wegens werken. ,,Eens het zwembad terug open is hopen we op de een of andere manier met de stad een afspraak te kunnen maken dat dagelijks getraind kan worden. Competitiezwemmers moeten dagelijks het water in, willen ze iets bereiken. Evenzeer blijven we ook aandacht schenken aan het recreatief zwemmen en aan de zwemschool.

Blijkbaar verwacht voorzitter Dierickx-Visschers hierop kritiek van andere zwemclubs. ,, Wij nemen echter initiatieven, de anderen leveren alleen maar kritiek'', besluit hij. (FM)