Een bejaard echtpaar is gisterochtend door het venster van de eerste verdieping gesprongen om te ontsnappen aan de brand die hun huis in de as legde. Victor De Pessemier en zijn vrouw Eliane De Schuyteneer liepen daarbij zware verwondingen op. De vrouw ligt in een coma in het ziekenhuis van Neder-Over-Heembeek. De woning van het paar brandde volledig uit, ook de aanpalende woningen liepen schade op.

In de Gaffelstraat in Geraardsbergen brak zondagochtend rond 4 uur brand uit in de woning nummer 75. Het vuur greep bliksemsnel om zich heen. Het echtpaar dat het huis bewoont, Victor De Pessemier en Eliane De Schuyteneer, beiden 73 jaar oud, lag in de slaapkamer op de eerste verdieping. Toen ze wakker werden, stonden zowel de gelijkvloerse als de benedenverdieping in lichterlaaie. Ze zagen geen andere kans meer om aan de vlammen te ontsnappen dan uit het raam te springen. Daarbij liepen ze zware verwondingen op.

Een aangeslagen buurman Richard Van Eesbeek (75) doet zijn verhaal: ,,Wij werden gewekt door gekraak. Toen ik buitenkwam, sloegen de vlammen boven de dak tien meter hoog, heel de straat hing onder een dikke rookwolk. Het is bijna niet te begrijpen dat de woning in zo korte tijd volledig uitbrandde.


Slachtoffer kritiek
Van de twee slachtoffers is Eliane De Schuyteneer er het ergst aan toe. Ze werd met zware brandwonden en breuken naar het Militair Ziekenhuis van Neder Over Heembeek gebracht. Ze ligt er in een coma.

Bij de brand zijn ook de twee aanpalende woningen beschadigd. Een gehandicapte buurvrouw werd door de rook bevangen en in het Campusziekenhuis van Geraardsbergen opgenomen.

Over de oorzaak van de brand is er geen zekerheid. Burgemeester Guido De Padt kwam ter plaatse om zich van de toestand te vergewissen. De Padt nam de hond van de gehandicapte vrouw mee naar huis voor verzorging.