Een bijzonder hevige brand heeft vrijdagmiddag het leven gekost aan de 76-jarige Hendrik Cammu uit de Van Campenhoutlaan 13. De brand ontstond vermoedelijk door een oververhitte frietketel.

Hendrik Cammu, in de wijk Eversem beter bekend als ,Jef' was moeilijk te been, en toen de brand uitbrak, had de man ook weinig kans om te ontsnappen. Brandweercommandant Luc Brugghemans van de Londerzeelse brandweer: ,,We kregen de oproep om 11.56 uur binnen, en repten ons onmiddellijk ter plaatse. Bij onze aankomst stond al een groot deel van de woning in brand. We konden de woning door de hitte en de vlammen niet betreden, en konden alleen maar het overlijden van het slachtoffer vaststellen. De gas- en elektriciteitsmaatschappij sloot de gas en elektriciteit af, zodat er we explosiegevaar konden uitsluiten. Gevaar voor de omwonenden is er op geen moment geweest, want we hebben ook onmiddellijk de brandhaard kunnen omschrijven, en zo konden we uitbreiding voorkomen.''

De brand ontstond vermoedelijk door een oververhitte frietketel. De hele woning ging in de vlammen op. De aanpalende driegevelwoning (nummer 11) heeft zware brandschade, en het dak van de woning van Hendrik Cammu, stortte in. Ook de wagen van de bejaarde man -een kleine Peugeot-, die net voor de woning stond geparkeerd, ging in de vlammen op. ,Jef' was goed gekend in de buurt. Hij voorzag de buren regelmatig van groenten uit zijn tuin. De Van Campenhoutlaan werd gisteren een paar uur voor alle verkeer afgesloten. De lokale recherche van de politiezone Kapelle-op-den-Bos-Londerzeel-Meise (KLM) stuurde een onderzoeksteam ter plaatse. De bejaarde man woonde al vele jaren in de buurt. Hij woonde nog alleen in de woonst, en zou volgens buren binnenkort worden geopereerd. Het Brusselse parket stuurde een branddeskundige ter plaatse. Ook het labo van de politie kwam ter plaatse. (JHW)