BOOM - Op 1 oktober legt Booms centrummanager Joop Groos zijn ambt neer. Schepen Leo De Saeger en voorzitter van de vzw Luc Verbeeck zien hun manager met lede ogen gaan. Het Booms gemeentebestuur is dringend op zoek naar een plaatsvervanger.

,,Joop Groos vervulde de ,,deeltijdse'' opdracht anderhalf jaar tot ieders voldoening'', zei schepen Leo De Saeger. Joop Groos stopt ermee omwille van zijn andere professionele activiteiten die hem nu ,,voltijds'' opslorpen.

Groos wist al een groep van de lokale middenstanders warm te maken voor zijn project om Boom op de kaart te brengen als ,,Openlucht winkelcentrum'' dat zeker de concurrentie aankon van de talrijke winkelpanden langs de A12. Een gerichte promotiecampagne met borden en toegangspoorten tot dat centrum begon al vruchten af te werpen.

Als afscheidsgeschenk lanceert Groos nog de ,,veiligheidsklapper'', een praktische handleiding met preventietips tegen inbraak, winkeldiefstal, agressie, overval en natuurlijk brand, ongeval en zelfs stroompanne. Alle middenstanders krijgen de klapper en een exemplaar komt ook ter lezing in alle gebouwen waar publiek over de vloer komt.

Lege winkelpanden bieden vaak een troosteloze aanblik en daar is het niet gezellig winkelen. In samenwerking met de afdeling ,,Etalage en verkoop'' van de Boomse OLVI-school zette hij een project in de steigers om de winkelramen door de leerlingen te laten beschilderen en op die manier een sfeer van verloedering te ontwijken. Ten slotte was hij de motor achter het project van het aanleveren van hondenpoepzakjes in het kader van ,,propere straten'' in Boom. Iets waar de winkelende consument gevoelig voor is.

,,Hij effende het pad en bracht creatieve en uitvoerbare ideeën aan'', zegt Luc Verbeeck, de voorzitter van het centrummanagement van Boom die zijn manager met veel spijt ziet gaan. De opvolger zal dus vorm moeten geven aan de plannen die op stapel staan. ,,De centrummanager wordt nog tot juni 2003 voor een deel gesubsidieerd door de overheid,een deel door het gemeentebestuur en klein deel door de middenstanders. Na die datum zal naar andere vormen van subsidies moeten uitgekeken worden.

Tot 14 oktober wacht voorzitter Luc Verbeeck kandidaturen voor dat ambt in. De kandidaat moet communicatief sterk zijn en de projecten goed op de markt kunnen brengen. ,,Mogelijk iemand uit de mediawereld waar nog al eens parttime gewerkt wordt'', gaf Joop Broos als hint nog mee.

De nieuwe kandidaat kan zeker nog op steun en korte begeleiding door Groos rekenen. (MTS)

  • Meer info op CMB, Antwerpsestraat 44, Boom, tel. 0474-51.44.04.