In de Van Dijkstraat in Oostende is woensdagnamiddag een man van 50 jaar omgekomen na het inademen van een sterk reinigingsmiddel. Woensdagavond werd op de Nieuwpoortsesteenweg een Oostendenaar van 86 jaar slachtoffer van CO-intoxicatie.

Twee keer werd woensdag in Oostende CO-alarm geblazen.

Om 14.15 uur brak de brandweer een badkamerdeur open en trof daar een dode man aan van 50 jaar. De man, die bij een vriend inwoonde, ging na de middag naar de badkamer. Toen die vriend vond dat de vijftiger nogal lang wegbleef en ging kijken, slaagde hij er niet in de deur te openen omdat daar inmiddels het levenloze lichaam van zijn vriend tegen lag.

Meteen werd gedacht aan CO-intoxicatie, wat door metingen ontkracht werd. Wel bleek er een sterke geur van een reinigingsproduct te hangen, waarvan vermoed werd dat dit de al zieke bewoner fataal werd.


CO-gassen
Om 23.33 uur werd in een woning op de Nieuwpoortsesteenweg een man van 86 jaar wel bevangen door CO-gassen. De man werd in allerijl naar de hyperbar in Zeebrugge overgebracht, vanwaar hij enige tijd later mocht worden overgebracht naar het AZ Damiaan, campus Sint-Jozef in Oostende.

De oorzaak van het ongeval wordt vermoed een slecht werkende schoorsteen te zijn. De man kon de dienst 100 zelf nog verwittigen vooraleer onderuit te gaan. Hij is inmiddels aan de beterhand. (YNG)