Bij een onverklaarbaar ongeval op de Izenbergestraat in Izenberge (Alveringem) kwam woensdag om 23.30 uur Stephen Lernout (19) uit Alveringem om het leven. Hij is de zoon van vetmester José Lernout, die herhaaldelijk werd genoemd in het proces Van Noppen. Vorig jaar kwam ook zijn neef Koen Lernout om bij een ongeval.

Het ongeval gebeurde op de rechte Izenbergestraat. De 19-jarige Stephen Lernout reed er met de Mercedes 500 van zijn moeder. Hij was, volgens buren, met die wagen op baan vermits de remmen van zijn eigen jeep het niet goed meer deden. De wagen gleed om een onverklaarbare reden in de berm, ramde een afsluiting en betonpalen en belandde uiteindelijk op zijn dak. Het dak werd afgescheurd. De bestuurder was op slag dood.

De Izenbergestraat werd afgesloten voor alle verkeer, maar ondanks de reanimatiepogingen kon de jongen niet meer tot leven worden gewekt. Het parket van Veurne stuurde geen deskundige ter plaatse omdat het zou gaan om een ongeval dat ,,vermoedelijk het gevolg is van overdreven snelheid''.

Ook zijn neef Koen verongelukte vorig jaar op 23 april. Die vond langs de 's Graventafelstraat in Passendale de dood toen hij met zijn motor Honda ten val kwam.

Stephen Lernout uit de Gemeneweg 2 in de Alveringemse deelgemeente Leisele is de zoon van José Lernout, veehandelaar, en Caroline Nuytten. José Lernout kwam herhaaldelijk ter sprake in de zaak Karel Van Noppen. Zijn zoon Stephen was op 9 februari 1995 12 jaar oud. Hij zou, volgens de speurders, de jongen zijn die toen in het slachthuis LAR een gebaar maakte in de richting van Karel Van Noppen als zou hij diens keel oversnijden. Dat werd gemeld aan de speurder en rijkswachter Reginald Herpoel van de hormonencel. De jongen had toen een zwarte stofjas aan en was mee met José Lernout. Herpoel meldde dat aan het parket van Turnhout, die toen met de zaak belast was. Het was de aanleiding om José Lernout aanvankelijk te vervolgen en later als getuige op te roepen in de beruchte zaak.