Vier mannen zijn voor het ontduiken van accijnzen door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot het betalen van ruim 7 miljoen euro boete. Joseph D.L. uit Geraardsbergen, een producent/exporteur van sterke alcoholische drank, moet op zijn eentje daarvan 4 miljoen euro ophoesten. Eerder waren de vier in eerste aanleg vrijgesproken.

Joseph D.L. uit Geraardsbergen, maakte deel uit van een bende van vier die accijnsrechten ontdook voor de uitvoer van alcoholische dranken. Voor de export van alcohol binnen de EU moeten immers meer accijnzen betaald worden. De vier hadden echter voorgewend dat hun drank bestemd was voor Litouwen, waardoor ze minder moesten betalen. In realiteit was de partij bestemd voor de Britse markt.

Joseph D.L. moet bijna 4 miljoen euro ontdoken accijnsrechten betalen . Duitser Stefan D. kijkt aan tegen een boete van dik anderhalf miljoen euro. De Duitse trucker moet zo'n 836.000 euro betalen en Berlaarnaar Herman C. werd bedacht met 587.000 euro.

Daar bovenop werden ze alle vier bedacht met een boete die tien keer zo hoog ligt als het bedrag dat ze aan de accijnzen moeten betalen. Deze boete werd weliswaar voor 99 procent uitgesteld gedurende drie jaar.De vier kregen eerder voor de correctionele rechtbank een vrijspraak.