Wie kinderen op een realistische maar relatief veilige manier wil laten kennismaken met het verkeer op de weg, kan voortaan de Verkeerseducatieve Route, die in Eeklo werd uitgestippeld, volgen. Een schitterende vierkleurenfolder loodst de gebruikertjes langs enkele knelpunten tussen sporthal en zwembad. De stad wil ook in andere wijken educatieve routes creëren.

Gisteren werd, niet toevallig tijdens de Week van Vervoering, de educatieve route voorgesteld. Ook het feit dat ze uitgerekend in Eeklo werd aangelegd is geen toeval: door de inspanningen rond verkeersveiligheid werd Eeklo door Levenslijn Kinderfonds en het provinciebestuur uitgeroepen tot Oost-Vlaamse toonbeeldgemeente. De aanleg van de route was de laatste stap in de verkeerswaaier die door Levenslijn werd samengesteld.

De route voor jonge voetgangers en fietsers start aan de sporthal in de Pussemierstraat en loopt vervolgens via de Oostveldstraat, Hospitaalstraat, Stuyvenberg, Lekestraat, Kottemstraat, Heldenpark, Geraniumlaan en scoutspad terug naar de sporthal. In de bijhorende vierkleurenfolder krijgen de kinderen uitleg over de verkeerssituatie, signalisatie, wegcode, verkeersborden en tips voor de best mogelijke houding op die plaats. Een pak foto's illustreren duidelijk de plaatselijke toestand. Langs het traject staan permanente borden, die de aandacht vestigen op een correcte houding in het verkeer.

De folder van de eerste Eeklose Verkeerseducatieve Route zal besproken en gebruikt worden in de basisscholen, maar is ook (gratis) verkrijgbaar op het stadhuis, technische dienst en sporthal.