De legionellabesmetting in het gemeentelijk zwembad zorgt voor een breuk tussen de Lummense politieke coalitiepartners. Schepen voor Volksgezondheid Armand Busselen (SP.A) is boos omdat hij onvoldoende werd ingelicht over de ernst van de situatie. Zijn fractie dreigt er nu mee om de coalitie met CD&V op te blazen.

De houding van de CD&V rond het dossier van de legionellabesmetting in het gemeentelijk zwembad is bij coalitiepartner SP.A duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. Vooral schepen van Sport Frans Mentens is kop van jut.

,,Ik neem de aanpak van de schepen voor Sport niet langer'', zegt Armand Busselen. ,,Telkens weer gaat hij zijn boekje te buiten. Dat was reeds zo bij het OCMW toen hij dacht daar voorzitter te moeten spelen. Nu gaat hij weer zijn bevoegdheid te buiten in dit dossier. Tijdens de vergadering van het schepencollege kreeg ik na lang aandringen de naam en het telefoonnummer van de persoon bij de provinciale gezondheidsinspectie die met het dossier van het zwembad bezig is. Op het moment dat ik aan het telefoneren was, organiseerde de schepen voor Sport een persconferentie waarin hij het ganse verhaal doet. Dat pik ik gewoon niet. Tijdens het schepencollege wordt alles geminimaliseerd en na het college gaat men de pers inlichten.''


Scheur
,,Op deze manier komt het precies over alsof ik mij deze zaak niet aantrek. Het tegengestelde is echter waar. Ik heb contact opgenomen met de gezondheidsinspectie en mij duidelijk laten informeren. Als ziekenhuismedewerker ben ik immers erg begaan met de gezondheid van de inwoners van onze gemeente. Blijkbaar wordt dat zo door onze coalitiepartner niet begrepen. Voor mij is het duidelijk. Wat in het verleden nog een breuk was is door dit voorval een echte scheur geworden. Als partij gaan wij ons nu beraden over de stappen die wij nu zullen gaan nemen. Daarbij echter wel in het achterhoofd houdend dat wie twaalf zetels heeft in de Lummense gemeenteraad over een meerderheid beschikt'', aldus Armand Busselen.