Het WIK-percussie-ensemble (Willen Is Kunnen) uit Zemst-Laar verzorgt een concert ten voordele van de regionale werkgroep Halle-Vilvoorde van Foster Parents Plan. Het geheel wordt aan mekaar gepraat door de Ketnet-wrappers Jelle en Sofie.

De opbrengst van het concert gaat integraal naar het World Plan Project Geboorteregistratie. Dat streeft ernaar dat de ouders, vooral in Latijns-Amerikaanse landen, hun kinderen laten registreren. Rondreizende bevolkingsdiensten kunnen daarbij helpen. Op die manier krijgen de kinderen een naam en een toekomst.

Michel Vannechel en Yolande Vercammen, een echtpaar uit Halle dat in juli zijn Plan Kind in Bolivië ging bezoeken, spreekt uit ervaring. ,,We hebben een dochter. Die is al 26. Daarom vonden we het fijn langs Foster Plan te zorgen voor andere kinderen.''

Michel en Yolande hebben twee Plan-kinderen: Diego Toledo uit Paraguay en Marie-Louise Quispé uit Bolivië. Volgens het echtpaar is de nood in die landen zeer groot. Hun ,kinderen' leven in voor ons ondenkbare omstandigheden. Het is ook niet de bedoeling ze ooit naar hier te halen, zelfs niet voor een vakantie, al was het maar voor de confrontatie met onze overvloed.

,,We proberen hun nood te lenigen door financiële steun en halen geld bijeen bij voorbeeld via een concert. Op 6 september is er in Halle zelfs een groot Boliviaans feest'', vertelt het echtpaar. Het WIK-ensemble (Willen is Kunnen) belooft in elk geval muzikaal vuurwerk.

  • Concert met WIK-percussie-ensemble, Westrand, Dilbeek, 30 augustus om 14 uur.