De Antwerpse politie wordt vanaf volgende week tien^afleveringen lang opgevoerd door Radio 2. Met de huiskat Sylvester, van het kantoor aan de Deurnese Unolaan, als rode draad, worden de verschillende afdelingen van het politiekorps aan de luisteraars voorgesteld.

Sylvester huist al zo'n 15 jaar in het kantoor van de Antwerpse politie aan de Unolaan, het commissariaat van de zone Oost. ,,De kat nestelt zich graag bovenop de balie'', legt radioreporter Luc Milio uit. ,,Haar aanwezigheid doet veel mensen, die zich in een politiekantoor toch wat onwennig voelen, meteen ontdooien.''

Met de kat als centrale figuur loodst Radio 2 haar luisteraars tien afleveringen lang door het politielandschap. ,,We beginnen met de agenten te paard. Ook de dienst slachtofferhulp, de verkeerspolitie en de wijkagenten komen in de reportages aan bod'', aldus nog Milio.

De betrokken agenten zullen zich telkens een week met de kat Sylvester op pad begeven, om daarna de radioluisteraars een idee te geven van hun activiteiten die week. De politie heeft zich een pluchen exemplaar van Sylvester aangeschaft, mocht de echte kat op verplaatsing moeilijk meekunnen.


Boeman
,,Anders dan bij de TV1-reeks Het Leven Zoals Het Is over de Antwerpse politie, primeert hier het menselijke verhaal'', benadrukt commissaris Gino Van Wynsberge, bevoegd voor de politiezone Oost. Het korps ziet trouwens af van zijn verdere medewerking aan het TV1-programma.

Van Wynsberge hoopt dat de radioreportages het zwaar gehavende beeld over de Antwerpse agent bijstellen. ,,We willen een genuanceerd verhaal brengen over het werk van onze agenten, die niet alleen de boeman zijn maar mee de samenleving en de kwaliteit daarvan trachten te verbeteren.'' (WER)